Kunstgebit of kroon bij Tandartspraktijk Hanken Oosterhout

Soms is een gebit zo slecht geworden dat het nodig is over te gaan op een kunstgebit. Of is een tand of kies zodanig beschadigd waardoor er een kroon nodig is. In onze tandartspraktijk in Oosterhout helpen we u snel en vakkundig.

Waarom een kunstgebit?

U kunt veel last van uw tanden en kiezen krijgen, bijvoorbeeld door medicijngebruik. Of u heeft inmiddels al zoveel aan uw eigen gebit laten doen, dat verdere behandeling niet meer mogelijk is. Of u vindt uw tanden lelijk omdat zij scheef staan en geen fraaie kleur hebben. Het laten aanmeten van een kunstgebit kan dan voor veel gemak en opluchting zorgen.

Een kunstgebit wordt altijd op maat gemaakt. Het is mogelijk om alleen een boven of ondergebit te nemen. Of een prothese met een metalen frame die een deel van het gebit vervangt. Uw eigen tanden worden zo goed mogelijk nagemaakt, evenals de kleur. We kunnen u uitgebreid adviseren over een kunstgebit en u helpen met een keuze te maken in onze Tandartspraktijk Hanken Oosterhout.

Kroon op tand of kies

Een kroon op uw tand of kies kan nodig zijn na een ongeluk of door cariës. Ook een individuele tand die scheef staat of verkleurd is en niet meer te behandelen is, kan aanleiding zijn voor een kroon. Een kroon op uw tand kan uw gebit aanmerkelijk verfraaien en helpt mee om weer goed te kunnen kauwen.

Een kroon is een kapje van metaal, porselein of keramiek. Keramiek oogt het meest natuurlijk. De tand of kies wordt tot een puntje afgeslepen en de kroon wordt er met ‘cement’ op vastgezet.

Ook hiervoor geldt dat onze tandartsen u vrijblijvend alle adviezen over een kroon op tand of kies kunnen geven in onze praktijk in Oosterhout.

Nog meer vragen?

Emails worden uiterlijk binnen 2 werkdagen beantwoord, indien de praktijk gesloten is worden emails binnen 48 uur beantwoord nadat de praktijk weer geopend is.