Waarom een implantaat?

Tandartspraktijk Hanken in Oosterhout heeft de medewerking van een implantoloog in de praktijk. Soms zal gebruik worden gemaakt van een implantoloog in het ziekenhuis.  Een implantaat is een bijzonder prettige vervanging van een of meerdere tanden of kiezen, omdat deze vast zit in uw kaak.

Een enkele implantaat tot en met klikgebit

Een implantaat vervangt de wortel van een tand of kies. Het is een schroefje dat in uw kaak wordt aangebracht. Daarop wordt een kroon aangebracht die de tand of kies vervangt. Ook kunnen meerdere kiezen of tanden worden vervangen. Daarvoor wordt een brug gemaakt die vastgezet wordt op twee of meerdere implantaten. Een volledig gebit is ook mogelijk. Dit ‘klikgebit’ wordt vastgeklikt op meerdere implantaten. U kunt het gebit uitnemen om te reinigen. Implantaten gaan lang mee, vaak meer dan tien jaar.

Wanneer is een implantaat mogelijk?

Er zijn een paar voorwaarden voor het succesvol plaatsen van een implantaat.

  • Het kaakbot moet zijn uitgegroeid.
  • Er moet voldoende kaakbot zijn. Wanneer tanden of kiezen zijn getrokken, ‘slinkt’ het kaakbot. Het wordt smaller en dieper. Daardoor kan het implantaat te weinig ‘houvast’ hebben. Een botherstellende operatie kan hier uitkomst bieden.
  • Uw tandvlees is gezond.
  • Door ziekte of medicijngebruik kan het aanbrengen van implantaten niet mogelijk zijn.

Hoe wordt een implantaat ingebracht?

Onze implantoloog neemt in onze praktijk in Oosterhout alle stappen van het inbrengen met u door. Eerst zal hij onderzoek doen; zijn uw kaken geschikt en zijn er andere factoren om rekening mee te houden. Aan de hand daarvan geeft hij u advies en uitleg. Het plaatsen van een implantaat gaat in grote lijnen als volgt. De implantoloog plaatst het implantaat in de kaak. In de inhelingsfase groeit het bot tegen het implantaat aan. Als deze stevig vast zit, wordt er een afdruk van genomen. Daarop is de plaats van het implantaat goed te zien. De tandtechnieker maakt hier een gipsen model van en maakt hierop de kroon, brug of het kunstgebit. De implantoloog plaatst deze op het implantaat.  Ook hiervoor komt u naar de praktijk in Oosterhout.

Wat kost een implantaat?

De kosten voor een implantaat variëren sterk. Deze hangen af van hoe uitgebreid de behandeling en het aanbrengen is en welke kosten door uw ziektekostenverzekeraar worden vergoed. U ontvangt van ons een offerte waarin duidelijk staat wat de behandeling inhoudt en welke kosten hiermee zijn gemoeid. Overleg deze offerte met uw zorgverzekeraar.

Nog meer vragen?

Emails worden uiterlijk binnen 2 werkdagen beantwoord, indien de praktijk gesloten is worden emails binnen 48 uur beantwoord nadat de praktijk weer geopend is.